Stamppot: twee varianten speciaal voor hardlopers

Begin vol energie aan jouw winterkilometers met de lekkerste stamppot varianten.

© Getty Images - Foto: Getty

Stamppot twee varianten speciaal voor hardlopers 3.jpg

Wintertijd is stamppottijd. Maar dan liefst wel runnersproof. Runner’s World schotelt je de twee lekkerste varianten voor: vol met groenten, rijk aan eiwit en niet onbelangrijk, vol energie voor al jouw winterkilometers.

Stamppot van zoete aardappel, rucola en geitenkaas

Wist je dat zoete aardappel eigenlijk geen aardappelras maar een groente is? Vooral de oranje varianten zitten vol met betacaroteen. Samen met de rucola en geitenkaas is dit comfortfood 2.0. De walnoten geven de stamppot extra spice én crunch.

Ingrediënten

Voor 2 personen – 30 minuten
600 gram zoete aardappel
125 gram rucola
100 gram harde geitenkaas
40 gram walnoten
1 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón – de pittige variant)
1 el boter of ghee

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  2. Kook de aardappel in ±20 minuten gaar.
  3. Roer het paprikapoeder door de olijfolie. Bestrijk de walnoten met dit oliemengsel en bak in een koekenpan in enkele minuten knapperig.
  4. Snijd de geitenkaas in blokjes.
  5. Stamp de zoete aardappel met de rucola, de geitenkaas en de de boter.
  6. Serveer met de pittige walnoten.

Stamppot van pastinaak, spinazie en gerookte zalm

Spinazie en zalm zijn toppers voor jouw spierherstel. In deze stamppot combineer je ze met pastinaak. Een vergetengroente die wat zoeter is dan gewone aardappel en bovendien nog meer vezels bevat.

Ingrediënten

Voor 2 personen – 30 minuten
600 gram pastinaak
400 gram spinazie
1 el olijfolie
200 gram gerookte zalm
1 tl vadouvan (specerijenmix)
2 el crème fraîche

Bereiding

1.Was de pastinaak (schillen is niet nodig) en verwijder de harde bovenkant. Snijd in blokjes.
2.Kook de pastinaak in ±15 min gaar.
3.Wok de spinazie op hoog vuur in de olijfolie. Meng de vadouvan door de spinazie.
4.Snijd de gerookte zalm in blokjes.
5.Stamp de pastinaak en meng met de spinazie, de zalm en de crème fraîche.

Lees ook: Recept: Groentefriet van pompoen en knolselderij