Recept: Yoghurtscones met kersen

Heerlijke scones rijk aan eiwitten en vezels.

© foto: PTMP/unsplash

ptmp-yT-Q6JCGoYc-unsplash.jpg

Wist je dat kersen je kunnen helpen om in slaap te vallen? Kersen zijn daarom ideaal om voor het slapen te eten. Bovendien bevatten ze een ontstekingsremmende stof waardoor jij nog beter herstelt. Heb je nog meer excuses nodig om deze scones te eten? Ze zijn rijk aan eiwit en vezels!

Yoghurtscones met kersen

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten voor 8 stuks.

Ingrediënten

  • 150 gram fijne havermout
  • 150 gram witte bloem
  • 2 tl bakpoeder – of 1 zakje
  • 1 snufje zout
  • 100 gram volle yoghurt
  • 1 banaan
  • 50 gram roomboter
  • 150 gram kersen (zonder pit – eventueel diepvries)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de boter in blokjes.
  3. Meng de havermout met de bloem, het bakpoeder, het zout, de yoghurt, de banaan en de boter met de hand tot een grove massa. Kleine boterklontjes zijn niet erg.
  4. Halveer de (ontdooide) kersen en verdeel over het deeg.
  5. Maag met een glas 8 rondjes van het deeg en plaats deze op een bakplaat.
  6. Bak gedurende 25 minuten.