Het ultieme recept voor gezonde nacho's

Snacken maar! 😍

© Getty Images - Claudia Totir

Recept-voor-gezonde-nachos.jpg

Zodra het woord 'nacho's' op een menukaart prijkt zijn er altijd wel mensen die een balletje opgooien: 'Zullen we...', 'We kunnen ook...' of lekker direct 'Ik wil nacho's!'. Meestal zijn nachos overladen met een berg kaas, chilisaus en andere lekkere dingen, waardoor een portie vaak allesbehalve een positieve bijdrage levert aan je gezondheid. Daarom bedachten we dit recept voor gezonde nacho's! Heerlijk om thuis te maken en guilt free te snacken.

Tip: voeg eventueel plakjes avocado of wat guacamole toe. Wil je het recept vegan maken? Vervang dan de kaas voor vegan kaas en de zure room voor cashewroom.

Recept voor gezonde nacho's

  • 3 No Fairytales Wortel tortilla's (of gewone maïs tortilla's)
  • 2 el + 1 tl milde olijfolie
  • Zeezout
  • 1/2 verse maiskolf
  • 1 klein sjalotje
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 5 takjes koriander
  • 2 el zure room

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Bestrijk de tortilla's met een kwastje met de twee eetlepels olijfolie. Snijd of knip de tortilla's elk in 8 punten. Besprenkel met zeezout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 5-7 minuten krokant, maar voorkom dat ze heel bruin worden.
  3. Zet de halve maïskolf met het kontje rechtop een plank. Snijd (voorzichtig) met een mes langs de kolf, zodat alle maïskorrels eraf vallen.
  4. Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie. Bak hierin de maïs in 7-10 minuten gaar en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snipper voor de salsa het sjalotje. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn. Meng met elkaar en breng op smaak met een snufje zout, peper en limoensap. Zet apart.
  6. Haal de tortillapuntjes uit de oven en verdeel de kaas erover. Hussel een beetje en maak er een hoopje van. Zet nog een paar minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Haal de korianderblaadjes van de takjes.
  7. Serveer de tortillachips met de salsa, de koriander en zure room.

Door: Women's Health


Wil jij twee keer per week de beste looptips, motiverende artikelen en fijne winacties ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!