Recept: Gnocchi met zelfgemaakte rucolapesto, zalm en cherrytomaatjes

Deze zomerse pasta staat binnen 20 minuten op tafel.

© Getty

gnocchi-pesto-kaas.jpg

Eet dit in augustus

Augustus is met terecht een groene maand te noemen. Andijvie, courgette, doperwt, kropsla, postelein én rucola komen deze maand uit eigen land. Veel van deze groenten zitten boordevol nitraat: de stof in rode bieten die ervoor zorgt dat je een inspanning langer vol kunt houden. Daarnaast is augustus ook de maand van steenvruchten als nectarines, perziken en pruimen. Volop keuze dus voor kleurrijke zomerse salades, fruitige ontbijtjes en borden voor groen.

Gnocchi met zelfgemaakte rucolapesto, zalm en cherrytomaatjes

Deze zomerse pasta staat werkelijk binnen 20 minuten op tafel. Varieer eventueel met (gerookte) kipfilet. Zin in meer groenten? Deze pasta is ook heerlijk met gegrilde groenten als aubergine, courgette en paprika.

Voor 2 personen ~ 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 200 gram cherrytomaatjes (of romaatjes)

Voor de pesto:

  • 50 gram Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
  • 50 gram walnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram rucola

Bereiding

  1. Maak eerst de pesto door alle ingrediënten voor de pesto in een blender fijn te malen. Voeg eventueel peper en chilipeper toe naar smaak.
  2. Bak de gnocchi in de olijfolie in 8 minuten krokant, roer regelmatig.
  3. Halveer de tomaatjes en snijd de zalm in stukjes.
  4. Serveer de gnocchi met de tomaatjes, de pesto en de zalm.

Wil jij twee keer per week de beste looptips, motiverende artikelen en fijne winacties ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!