Groene zomerpasta met gegrilde nectarine en geitenkaas
Deze pastasalade is ideaal voor een zomerse picknick. Je kunt de salade een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
© Getty

Groene zomerpasta met gegrilde nectarine en geitenkaas
Deze pastasalade is ideaal voor een zomerse picknick. Je kunt de salade een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Ga je ook BBQ’en bij je picknick? Bereid de nectarines dan ter plaatse op de BBQ!
Voor 2 personen ~ 20 minuten
Ingrediënten
- 200 gram volkoren fusili (of andere korte pasta zoals penne)
- 2 stevige nectarines
- 80 gram geitenkaas
- 50 ml kookroom
- 1 teen knoflook
- 200 gram doperwten uit de diepvries
- 2 eetlepels pijnboompitten
Bereiding:
- Kook de fusili volgens de aanwijzing op de verpakking al dente.
- Ontdooi de doperwten (eventueel met behulp van stromend warm water).
- Blend de doperwten met de kookroom en de knoflook, voeg gemalen peper naar smaak toe.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de nectarine in dunne plakjes en grill in een grillpan aan beide zijden enkele minuten.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Spoel de pasta af met koud water. Serveer met de geitenkaas, de doperwtensaus, de pijnboompitten en de gegrilde nectarine. Eet je de pasta pas later? Houd de pijnboompitten dan apart zodat ze knapperig blijven.
Wil jij twee keer per week de beste looptips, motiverende artikelen en fijne winacties ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!