Recept: Bananenbrood met pindakaas
Met een eiwitrijke pinda-glazuurlaag is dit bananenbrood de perfecte snack voor hardlopers!
© FOTO: GETTY

Bananenbrood, een populair recept onder de hardlopers. En niet voor niks, want bananenbrood zit vol goede koolhydraten die je goed kunt gebruiken tijdens het hardlopen. Bij ELLE deelden ze onlangs een geniale variant op dit bananenbrood, namelijk dit recept van bananenbrood mét pindakaas! Ideaal, want pindakaas zit weer boordevol goede vetten en eiwitten, die je helpen bij spierherstel.
Bananenbrood met een pindakaas glazuurlaag
Dit makkelijke recept van bananenbrood heeft een heerlijke glazuurlaag van pindakaas. Het recept is voor 8 porties en kost je ongeveer 1 uur om te bereiden. ELLE schrijft op de site: 'Dit recept komt uit een boek vol met allerlei pindakaasrecepten. Heel toepasselijk: Het Pindakaasboek'. Klinkt nu al heerlijk! Let's bake!
De ingrediënten voor het bananenbrood
- 3 bananen
- 60 g pindakaas
- 1 1/2 tl. vanillesuiker
- 1 tl. bakpoeder
- 60 g (light) basterdsuiker
- 150 g volkoren meel of havermout meel
- 30 g honing
- 1 ei
- 1 tl. baking soda
- 35 g noten
- 20 g boter, op kamertemperatuur
Voor de pindakaas glazuur topping:
- 50 g poedersuiker
- 2 el. melk
- 2 tl. pindakaas
- 1 tl. limoensap
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen fijn in een mengkom. Voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de noten en de boter voor het invetten. Meng de massa goed tot één geheel.
- Hak vervolgens de noten klein en roer door dit mengsel. Vet het cakeblik in en giet de massa hier in. Zet het ongeveer 40 min in de oven. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De prikker komt schoon uit de cake wanneer deze gaar is.
- Voor het glazuur roer je alle ingrediënten door elkaar. Laat de cake eerst afkoelen voor je het glazuur eroverheen giet.
Recept: ELLE ETEN
Wil jij twee keer per week de beste looptips, motiverende artikelen en fijne winacties ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!