Rijstpudding met speculaas en banaan
Dit romige ontbijt geeft je een energie-boost voor je run en is helemaal vegan.
© FOTO: GETTY

We moeten langzaam toch weer gaan geloven aan kouder herfstachtig weer. Tijd voor een passend ontbijtje! Dit ontbijt van ELLE Eten - gemaakt door Lisa Goes Vegan - is perfect voor een heerlijke herfstachtige ochtend en voorziet je van goede voedingsstoffen die je kunt gebruiken tijdens een duurloop of hardlooptraining. Dit recept is voor 2 personen, helemaal veganistisch en maak je in nog geen 15 minuutjes! Enjoy!
Ingrediënten voor dit rijstpudding ontbijt
60 g Lassie Extra Geurige Basmatirijst
750 mL amandelmelk en evt. wat water
1 vanillestokje (of 1 tl vanillepoeder)
2 el. speculaaskruiden of iets extra
1 banaan
1 tl. kokossuiker
Zo maak je dit vegan ontbijt van rijst, banaan en speculaaskruiden
Snijd het vanillestokje open en doe deze samen met de rijst en de amandelmelk in een grote pan. Breng dit aan de kook en roer regelmatig tot de rijst gaar is en het mengsel is ingedikt (ongeveer zo’n 10 minuten). Let op dat de rijst niet aankoekt. Gebeurt dit wel? Voeg dan water toe.
Als het mengsel is ingedikt en de rijst gaar en zacht is, zet je het vuur lager. Vis het vanillestokje uit de pan en voeg de speculaaskruiden toe. Voeg eventueel nog een scheutje extra amandelmelk toe, zodat de pap romig en dik wordt.
Serveer de romige rijstpap met plakjes banaan en kokossuiker. Een extra verwen ontbijt? Wat chocolade als extra topping is ook heerlijk!
Door: Lisa Goes Vegan / ELLE Eten
Wil jij twee keer per week de beste looptips, motiverende artikelen en fijne winacties ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!