Dit zijn de food trends van 2020
Deze 5 producten helpen je om nog gezonder te gaan eten en nog harder te gaan lopen.
© Linda Raymond

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe pr’s. Het komende jaar verwachten we ook op voeding weer een heleboel nieuwe producten. Runner’s World zet er vijf voor jou op een rij die jou wellicht kunnen helpen om nog gezonder te gaan eten of nog harder te gaan lopen.
Vegan vis
Hamburgers, kipstuckjes en shoarma kennen we allang in een vegetarische en/of veganistische variant. Maar 2020 wordt het jaar van de veganistische vis. En dan het liefst zo, dat het product wel echt als vervanging kan dienen van dat gezonde stukje zalm. Dus inclusief omega 3 vetzuren, jodium en een goede portie eiwit. Want alle drie zijn essentieel voor goed spierherstel.
Sober bars
In de Verenigde Staten is het al een tijdje een hit, hier moeten we het zolang nog doen met een pop-up bar in Amsterdam (bar 0.020, tot eind januari): sober bars. Een bar waar geen alcohol wordt geschonken. Maar waar je wel helemaal uit je dak kunt gaan met exotische mocktails en non-alcoholische proeverijen. Je duurloop op zondag voelt ineens een stuk beter zonder die enorme kater.
Kwark. Maar dan in een reep
Heb je al gehoord van Yaar? Het is een nieuwe, Scandinavische reep op basis van kwark. De repen komen in de smaak vanille, bosbraam (een Noorse gele braam) en toffee en bestaan uit kwark met een laagje Belgische chocolade of caramelcoating. Nog even wachten tot de repen ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Opvallend detail: de vanille-variant heeft een molentje op de verpakking. Wellicht heeft de bar Nederlandse roots?
Probiotica in je chocolade, koekjes en pasta
Levende microorganismen die goed zijn voor onze gezondheid vind je tegenwoordig niet alleen maar in yoghurt(drankjes). Steeds meer producenten voegen probiotica toe aan hun product. Zo heeft Kellog’s net twee nieuwe producten op de markt gebracht: Kellog’s nourish en Hi met toegevoegde probiotica. We hebben ook al granolabars, chocolademelk en een koude koffiedrank gespot met de toevoeging van deze gezonde stofjes.
Baklava, rum en rozijnen en vijg
Heb je genoeg van gels in de smaken sinaasappel, limoen en aardbei? Onderzoek laat zien dat baklava, rum en rozijnen, vijg en carob de nieuwe ‘trendsmaken’ zijn van 2020. Naar verwachting zal er ook meer vraag komen naar Brownie, Oreo en gezouten karamel. Met gels in deze smaken lopen wij graag nog een rondje extra.