Deze avocado-rijpende lifehack heb je nodig in je leven

Nooit meer last van te harde avocado's.

© UNSPLASH

avocado-rijp-lifehack.jpg

Niets is frustrerender dan de zoektocht naar de perfecte avocado -wanneer er enkel keiharde groene jongens in de schappen liggen. Je kunt ze kopen en wachten tot 't moment van rijpheid daar is, of zelf het heft in handen nemen. Hoe? Dat vertellen we je nu.

Zo krijg je een avocado sneller rijp

Het blijkt dat fruit en groenten zoals appels, tomaten, meloenen en rijpe bananen een geurloos gas produceren dat ethyleen wordt genoemd, wat het verval van omringend voedsel versnelt. Een werking die je normaal wilt voorkomen (en waarom fruitschalen soms niet zo handig zijn), maar in het geval van harde avocado's een uitkomst biedt.

Dus: verzamel al je fruit en leg ze in groentelade van de koelkast. Nestel je avocado midden in de groep en laat 'm daar een dag of twee liggen. Als je de avocado eindelijk nodig hebt, open je je koelkast en heb je 's werelds meest perfecte avocado.

Avocado-Lifehack met haast

Geen zin om 2 dagen te wachten? Dan hebben we nog een truc voor je, waardoor de avocado zachter wordt, maar ook een deel van z'n smaak verliest. Toch kun je beter een rijpe avocado hebben en een beetje inleveren op smaak, dan je tanden verbijten op keihard donkergroen vruchtvlees.

De lifehack: Wikkel de avocado in aluminiumfolie en plaats de vrucht op een bakplaat in de oven. Verwarm de oven op tweehonderd graden en laat de avocado ongeveer 10 minuten garen. Laat de vrucht vervolgens volledig afkoelen, et voilà: tast toe!