Pepernoten over? Maak dit heerlijk winterse havermoutontbijt

Geschreven door

Zo heb je meteen genoeg energie voor een duurloop of tempotraining.

fallback image Ontbijtrecept: overnight oats met chocolade en pindakaas

Ontbijten met pepernoten en nostalgie: wie wil het niet? Dit gezonde ontbijtrecept voor overnight oats met koek- en speculaaskruiden maak je (zoals de naam zegt) de avond van tevoren. Zo hoef je 's ochtends niet de keukenprins(es) uit te hangen en kun je je volledig focussen op je training. Winning!

Heerlijk ontbijtrecept: overnight oats met pepernoten

Dit heb je nodig

  • 160 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld haver- of amandelmelk)
  • 2 tl cacaonibs (of 2 blokjes pure chocolade)
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 30 gram havervlokken
  • 1 el chiazaad (optioneel)
  • ½ banaan in plakjes
  • 1 hand pepernoten
  • ter garnering: (chocolade) pepernoten

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk in een pannetje of de magnetron. Voeg de cacaonibs toe en laat smelten. Roer ook de koek- en speculaaskruiden en het zout erdoor.
  2. Voeg de melk toe (en eventueel chiazaad) en roer goed door. Laat het afkoelen en bewaar het vervolgens afgesloten een nacht (of ten minste zes uur) in de koelkast.
  3. Haal de oats uit de koelkast en snijd de banaan in dunne plakjes. Meng de stukjes banaan door de overnight oats, maar meng het niet volledig.
  4. Doe de pepernoten in een boterhammenzakje en rol eroverheen met een deegroller, zodat ze gedeeltelijk breken. Roer ze vervolgens door de havermout, voor een lekkere crunch.
  5. Serveer de overnight oats met en garneer met (chocolade) pepernoten. Eet smakelijk!

Psst... nog steeds een overvloed aan pepernoten in huis? Meng ze door beslag voor bananenbrood. Lees hier hoe je bananenbrood maakt.