Waarom je vandaag nog wilt beginnen met de 'Miracle Morning' routine

Eindeloos snoozen en je training uitstellen zijn verleden tijd, want mensen zwéren bij de 'Miracle Morning' routine.

© Getty Images - AscentXmedia

miracle morning hardlopen

Sta jij vaak nét iets te laat op of snooze je regelmatig? Grote kans dat je hierdoor een stuk minder productief bent. Zonde! Met de Miracle Morning routine kun je leren om de ochtend écht voor jezelf te pakken, zodat je met een positief en productief gevoel aan je dag begint. Hoe werkt het precies en welke voordelen zitten hier voor een hardloper aan? Dat lees je hier.

Wat is de Miracle Morning routine?

Hoe je je dag start, bepaalt al snel hoe je je de rest van de dag voelt: je energie, humeur en productiviteit. Word je vaak chagrijnig wakker, pak je gelijk je telefoon erbij terwijl je het eerste bakkie pleur naar binnen werkt en loop je vervolgens de rest van de dag achter de feiten aan? Dat kan beter. Schrijver Hal Elrod deelt in The Miracle Morning zijn tips om de ochtend niet alleen leuker en productiever te maken, maar vooral tijd te nemen voor jezelf. En dat blijkt te werken: het boek is al jaren één van de populairste time management boeken, met miljoenen loyale volgers over de hele wereld. Maar hoe ziet zo'n magische start van je dag er dan uit?

Hoe werkt de Miracle Morning routine?

Volgens de Miracle Morning routine sta je 's ochtends één uur eerder op. Denk je nu al, laat maar? Lees nog even verder, dit zou zomaar een groot verschil kunnen maken in je ochtend - en je leven. Elrod focust met zijn ochtendroutine namelijk op gewoontes die bijdragen aan je mentale en fysieke gezondheid, je kennis en geluk. Als ezelsbruggetje noemt hij deze gewoontes zijn 'SAVERS':

  • Silence (stilte): voor deze eerste stap hoef je niet meteen uit bed te springen. Neem vijf minuten de tijd voor een ademhalingsoefening of meditatie zodat je rustig en relaxt aan je dag begint.
  • Affirmations (affirmaties): met positieve en motiverende zinnen werk je aan je mindset. Herhaal je affirmaties voor jezelf, zeg ze hardop of schrijf in een boekje.
  • Visualisation (visualiseren): maak je doelen concreet en stel je voor hoe je ze gaat bereiken. Dit is ook een krachtig hulpmiddel in je voorbereiding op een spannende wedstrijd!
  • Exercise (beweging): deze is wel duidelijk, hé? Ga een rondje hardlopen, doe wat yoga oefeningen of werk aan je buikspieren.
  • Reading (lezen): hoe vaak heb je je al voorgenomen om meer te lezen? Door het een vast plekje te geven in je ochtendroutine, kom je elke dag een paar pagina's verder.
  • Scribing (schrijven): dit mag van alles zijn. Creëer rust in je hoofd door je gedachten neer te pennen, bedenk waar je dankbaar voor bent of plan alvast je volgende wedstrijd.

Dit lijkt een hele to do-lijst op de vroege ochtend, maar volgens Elrod past dit allemaal prima in één uurtje. Als je 25 minuten wilt bewegen en 15 minuten wilt lezen, dan heb je nog 5 minuten voor elk van de andere onderdelen. Uiteraard kun je de verdeling en volgorde aanpassen om er jouw persoonlijke Miracle Morning van te maken.

De Miracle Morning is ideaal voor hardlopers

Wees eerlijk, hoe vaak heb je je geplande ochtendloopje al verplaatst met de gedachte 'Dat doe ik vanavond wel!' - en vervolgens kwam er van alles tussen: werk, gezin, huishouden, noem maar op. Voordat je het weet plof je neer op de bank en stel je je training weer uit. Herkenbaar? Dan is de Miracle Morning het juiste hulpmiddel voor jou. Pas de routine aan zodat het voor jou werkt en neem de tijd om aan jezelf en je eigen doelen te werken. Na je ochtendloopje voel je gegarandeerd een stuk frisser en ben je klaar voor een productieve dag. Voelt je lichaam in de ochtend stijf aan, waardoor lopen niet zo lekker gaat? Met deze tips wordt hardlopen in de ochtend een stuk makkelijker.

Volg je Runner’s World al op Instagram en Facebook?