Met deze tips kook je het perfecte harde ei

Op deze manier serveer je altijd het perfecte hardgekookte eitje.

© milanfoto

hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren perfect bereiden, hoe doe je dat? Wij hebben een ideaal stappenplan voor je samengesteld. Zonder gekke ingrediënten of bijzonder keukengerei. Lees mee en geniet vanaf nu altijd van een perfect hardgekookt ei.

1.Begin met nieuwe eieren
Sommigen beweren dat eieren die een week of twee in de koelkast hebben gelegen, gemakkelijker te pellen zijn. Misschien klopt dat, maar verse eieren hebben ook minder vaak die rare groene ring rond de dooier als ze hardgekookt zijn. En als je deze methode volgt, is pellen geen probleem.

    2. Kies voor een grote pan
    Ga voor een grote pan. Je wilt een pan die breed genoeg is zodat alle eieren naast elkaar kunnen rusten, zonder dat het te vol raakt, en een pan die hoog genoeg is om de eieren met minimaal 3 centimeter water te bedekken. Op die manier worden alle eieren gelijkmatig gekookt.

    3. Houd het simpel
    Prik niet met een speld in de eieren, laat ze niet weken in azijn en voeg zelfs geen zout toe aan het water. Hoewel eierschalen poreus zijn, hebben de smaken tijdens een paar minuten koken geen tijd om in het ei te dringen. Leg de eieren gewoon in de pan, dompel ze volledig onder in koud water en voeg dan nog een centimeter toe. Zet de pan op het vuur en zet het vuur hoog.

    4. Kook de eieren en laat ze afkoelen
    Maak een ijsbadje klaar. Pak een grote kom en vul deze met ijsblokjes en koud water. Als het water in de pan kookt zet je een timer op 8 minuten. Als je ze langer kookt, dan riskeer je een dooier met zwavel. En als de tijd om is, dan dompel je de eieren in het ijsbad.

    5. Pel de eieren
    Laat nu een dunne waterstraal over de eieren lopen en pel tegelijkertijd de eieren. Zodra het water onder het membraan van de schaal komt, kun je een ei makkelijk pellen. Leg ze op keukenpapier om te drogen.

    6. Schud voor extra smaak
    Hardgekookte eieren flauw en saai? Neem een ​​zak met ritssluiting, doe hier de gekookte eieren in, voeg een paar kruiden toe, sluit de zak af en schud alles een beetje. Voilà!

    Volg je Runner's World al op Instagram en Facebook?

    Video