Maak eenvoudig zelf je havermout bars!
Deze zelfgemaakte havermoutrepen zijn ideaal als snack voor je duurloop of intervaltraining, maar ook heerlijk als tussendoortje op drukke (kantoor) dagen.
© Getty Images - Dubravina

Waarschijnlijk weet je al dat havermout goed voor je is. Maar heb je er weleens aan gedacht om zelf havermoutrepen te maken? Zo kan je precies bepalen wat er wel en niet in gaat, en kun je creatief zijn met ingrediënten zoals honing, noten, zaden, pure chocolade of gedroogd fruit. Zelfgemaakte repen zijn gezonder én vaak een stuk lekkerder! In een halfuurtje heb jij je nieuwe favoriete snack gemaakt.
Basisrecept voor (heerlijke) zelfgemaakte havermoutrepen:
- 200 gram havermout;
- 100 gram noten (gehakt);
- 100 gram gedroogd fruit (zoals rozijnen of abrikozen);
- 3 eetlepels honing;
- 2 eetlepels pindakaas;
- 1 rijpe banaan (geprakt).
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle ingrediënten in een kom tot een stevig mengsel.
- Druk het mengsel in een met-bakpapier-beklede ovenschaal.
- Bak de repen 20 à 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen en snijd in stukken. Eet smakelijk!
Volg je Runner's World al op Instagram en Facebook?